Fibromyalgi smerter er unik

Fibromyalgiasmerter  er unikke på grund af dens alvorlighed, kompleksitet og flere involverede systemer. Hvis du har fibromyalgi, ved du, at kronisk smerte kun er et af de utallige symptomer, der findes på fiberkroppen på et hvilket som helst tidspunkt.

Du kan se, der kan være flere årsager til en fibromyalgi-hovedpine, for eksempel, selvom smerten i sig selv er på den måde, vi kalder fibromyalgi- smerte . Det betyder ikke noget, om hovedpinen startede som en smerte i nakken eller skulder-brystet, eller om den blev foreviget af vejret eller udsættelse for nogle kemiske toksiner omkring os. Smerten er unik for fibromyalgi.

Stresssmerter vi krop føler er meget ens, når vi forholder os til fibromyalgi smerter . Det betyder ikke noget, om den stress, der holdt dit nervesystem affyring kom fra en negativ eller positiv oplevelse. Fibrokroppen har simpelthen en vanskeligere tid med at regulere refleksen “fight or flight”.

Denne konstante stress på kroppen forårsager vores smerterfølsomme system og begynder cyklussen af ​​kronisk  fibromyalgi-smerte . Vi ved, at der er forskellige årsager til at udvikle fibromyalgi og kronisk smertefibromyalgi, men jeg tror, ​​at mange mennesker simpelthen har en større tendens til at udvikle fibromyalgi. Det har faktisk vist sig, at over 33% af dem med fibroider er genetisk tilbøjelige til det.

Fibromyalgi smerter er unik

Advertisement

Smerten og symptomerne er aldrig i et område af kroppen. Det er bestemt ikke alt i din “hovedpine”. Det er ikke kun i din “frosne skulder” eller “urolige ben”.

Nej,  fibromyalgismerter, som  en fibro person oplever, er et multisystem, og det er grunden til, at vi tror på en mangesidet tilgang til en bedre livskvalitet, mens vi ikke kun lever med fibromyalgi, men også relaterede forhold.

Myofascial smerte er også knyttet til fibromyalgi, og det er ikke ualmindeligt at have begge dele.

Advertisement

Smerter i dine hænder eller fødder? 

Fibromyalgi smerter i hænder og fødder

Ekstremiteterne er et fælles område for fibromyalgi smerter . Det er dog nyttigt at skelne mellem andre former for ekstremitetssmerter.

Advertisement

Gigt og / eller nervesmerter er forbundet med lemmer smerter, men fibromyalgi smerte er unik i sin evne til at vokse og aftage, men ikke altid i overensstemmelse med et vejrmønster eller stressniveau.

Det kan bare ske, at du en dag vågner op og den samme hånd, der fungerede godt og fleksibelt i går, kan være fast, stift og / eller brændende.

Det kan være svært at åbne briller, binde sko eller tage på tøj. Handsmerter kan udstråle til underarmen og albuen, hvor der er en større tendens til ømhed og smerter, simpelthen på grund af ømme punkter i albuen.

Triggerpunkter omkring skulderen kan også udstråle smerter til underarme og hænder. Du kan have uro i dine hænder, hvor du føler behov for at røre eller bevæge dine hænder og / eller fingre.

Prøv at  bruge kobberkompressionshandsker . Det blev vist, at kobberet, der anvendes i kompressionstøj og beklædning, lindrer smerter; Det er værd at prøve !! Jeg bruger kobberkompressionsbeklædning, tøj og handsker. Jeg synes, det er en god investering til langtidsbrug.

Advertisement

Prøv ikke at bekymre dig, hvis smerten “vokser”; Jeg ved, at dette er lettere sagt end gjort. Men personligt oplevede jeg næsten lammende håndsmerter for mange år siden. Jeg kan huske, at jeg talte med min DC om dette og min øgede bekymring over ikke at kunne bruge mine hænder, som jeg havde brug for.

Advertisement

Dette kan være skræmmende og foruroligende. Det samme gælder smerter i ben og fødder. Du kan se, hvert område af fibrokroppen har en tendens til at vokse og krympe absolut intet… ..men især i ekstremiteterne og / eller omkring leddene og de ømme punkter i fibrolegemet.

Kobber slidkomprimering til fibro fodsmerter

På grund af triggerpunkter, fasciae-indsnævring og / eller nervesmerter i fødderne, kan du forbrænde både toppen og bunden af ​​fødderne. Myofascial frigivelse kan være nyttig, hvis denne smerte skyldes inaktivitet eller indsnævring fra at sidde, ligge eller være i en stilling for længe; Denne type arbejde varierer dog med hensyn til tolerance.
Se artiklen “myofascial release release” link nederst på denne side .

Et andet middel, som jeg har fundet (og bruger), er  kompressions ankel ærmer fremstillet af kobber . Denne  ankel / ankel ærme  passer forsigtigt over foden og kobber heler. Det tilbyder en meget let kompressionstøtte til reduceret smerter i foden og forbedret fodstruktur.

Advertisement

Har du urolige ben? Hvad med rastløse fødder? Der er forskellige årsager til urolige og smertefulde ben og fødder. Nerverelaterede smerter, fasciae-indsnævring eller mineralmangel er almindelige ved fibromyalgi.

Fibromyalgi smerter i overkroppen

Fibro smerter i overkroppen

Vi har en hel artikel her på hjemmesiden om øvre rygsmerter og fibromyalgi, hvilket stort set siger sig selv. Brændende skulderformede brystsmerter er en af ​​de mest nådeløse typer af  fibromyalgi-smerter .

Hvad med smerter og tæthed i clavicleområdet under spaltningen? Stramhed omkring brystbenet er almindelig, da der er mange triggerpunkter omkring subclavius- og pectoralis-musklerne i dette område.

Advertisement

Den eneste overvejelse vil være, hvis smerten kommer fra en anden kilde end fibromyalgi. Dette kan være vanskeligt at bestemme, men når andre forhold udelukkes, kan du satse på, at fibromyalgi og / eller myofascial smerte er årsagen.

Advertisement

BEMÆRK : En følelse af tyngde i brystområdet kan også skyldes kronisk træthedssyndrom og kan være forbundet med manglende evne til at forblive lodret i lange perioder. Fluktuerende blodtryk, hjertebanken og en følelse af tæthed i brystet er almindelig i både fibromyalgi og  kronisk træthedssyndrom .

Vær forsigtig med ikke at forværre smerterne med lav indånding. Jeg siger ofte, at mennesker med kronisk sygdom har en tendens til at trække vejret overfladisk, og dette kan øge tætheden og endda en følelse af kvælning i bryst- og nakkeområdet. Hvis du sidder foran computeren eller ser tv for længe, ​​kan du stramme armhulerne og brystmusklerne.

Hvis du har fibrocystisk brystsygdom (FBD), kan du øge eller mindske smerter og ømhed, der ikke er forbundet med smertefulde pletter, men mere med lymfekonstitution og indsnævring. Denne smerte er tæt forbundet med stress eller gentagne bevægelser i arme og / eller hænder.

Det kan tage noget forsøg og fejl at finde ud af, hvad der fungerer for din svære fibromyalgi smerter i overkroppen , og selv hvis du finder noget, der vil lindre smerten i dag, fungerer det muligvis ikke næste gang.

For eksempel, hvis du får regelmæssig massage for din  fibromyalgi-smerte , men du bliver mindre og mindre tolerant overfor massage, der engang føltes godt, bliver du nødt til at ændre din tilgang, teknik eller endda undgå kropsmassage i en periode.

Advertisement

Det kan ske, at når du går tilbage, hjælper det igen. I alle tilfælde er dette “naturen” af fibromyalgi. At vokse, tabe sig og symptomernes uforudsigelighed kan være mest skræmmende, når man lever med fibromyalgi.

Fibromyalgi smerter i underkroppen
(ben, knæ og hofter)

Fibro underkropssmerter

Advertisement

Et andet almindeligt område for smerter med fibromyalgi er i benene og knæene. Det interessante er, at de første “smertefulde områder”, der ofte er forårsaget af en patient, når de husker de første tegn på fibromyalgi, er i hovedet og overkroppen.

Bensmerter er let at følge, sandsynligvis på grund af muligheden for triggerpunkter i muskelagene i underkroppen.

I den nedre kvadrant af det fibrøse legeme fungerer alt tæt sammen. Hoften er forbundet med knoglen, for eksempel når det kommer til smerter og triggerpunkter på grund af indsnævring, tæthed og / eller myofascial smerte.
Både siddende og stående i lange perioder anbefales ikke, når vi har smerter i fibromyalgi.

Advertisement

Hvis du har et job, som du sidder i, så prøv at tage pauser, vær selvsikker, hvis det er muligt, og henvis også til de “røvsmerter” -øvelser, jeg viser dig på  Fibro Fit People-  siden på Facebook. (Dette er nogle enkle øvelser mellem sessionerne for at hjælpe med at løsne og undgå øget tendens til smerter og tæthed.

Ellers kendt som “side om side” øvelser af FG, fordi meget af det, vi gør i løbet af dagen, er i en fremadgående bevægelse, såsom at gå og sidde. Oprettelse af et større bevægelsesområde er mere velegnet til dem, der finder konventionel nedre legemsforlængelse vanskelige på grund af fibromyalgismerter og / eller andre faktorer, såsom gigt.

En anden overvejelse er “ADL’er (Daily Living Activity)”. ADL’er adskiller sig fra struktureret træning og kan også være et område, hvor skader eller øget smerte let kan forekomme. For eksempel kan du finde dig selv i at have det godt, og så er du nødt til at læne dig ned for at rense badekaret eller tørre gulvet.

Pludselig er du klar over, at disse ting er vanskeligere end før. Hvis nogle aktiviteter eller opgaver er for vanskelige uden unødig belastning, er vi nødt til at søge hjælp, hvor det er muligt.

Fibromyalgi smerter og hovedpine

Vi har en fuld artikel om hovedpine og kronisk migræne her. Dette kan være et af de svageste smerteområder for en person med fibromyalgi. Som jeg kan lide at sige, “det er her vi tænker, udtrykker og interagerer med verden omkring os”.

Advertisement
Advertisement

Hvis du har kronisk hovedpine eller migræne, kender du smerter. Potentialet for triggerpunkter i området øvre del af ryggen / skulderen kan let forvandle øvre rygsmerter til en migræne inden for en kort periode.

Stressorer, eksponering for miljøgifte, soveposition, sæsonbestemte allergier, fødevareallergi og maxillær bihule eller kæbe smerter kan alle forværre smerter i den fibrøse krop til det svækkede punkt. Igen, fordi der ikke er noget værre end at tænke på at arbejde i et job eller nyde de enkle ting i livet, når en hovedpine kommer ind og udstråler gennem hovedet, kraniet og ansigtet. Det gør det endnu sværere at have en samtale eller være social.

Da jeg har haft kroniske migræne siden jeg var 9 år gammel, er jeg sikker på, at jeg får det, og der er nogle ting, som vi bare ikke kan kontrollere. Men på tværs af stedet fokuserer vi på de mange variabler, der kan bidrage til hovedpine og andre områder med fibromyalgi-smerte, og de områder, hvor vi kan være mere proaktive til mindst at mindske eller mindske sværhedsgraden af ​​smerterne. ( BEMÆRK: Se linket til hovedpine-artiklen nedenfor. )

Dysregulering af temperatur

Fibromyalgi kan have forskellige årsager, og ofte er der dysfunktion i hypothalamus, hypofyse og binyrerne.
Og selvom kvindelige hormoner eller deres mangel kan forværre temperaturubalance og hetetokter, er det, vi taler om, den daglige dysregulering af fibromyalgi.

For meget stress på binyrerne kan øge adrenalinniveauet, mens temperaturen øges  
Det endokrine system påvirkes også af toksiner i miljøet, og eksponering for forskellige ting kan få kroppen til at reagere med temperaturregulering.

Advertisement

Dine ekstremiteter kan blive meget kolde under eller efter giftig eksponering.
Dette er også grunden til, at folk med fibromyalgi ofte siger, at det føles som at leve med influenzasymptomer døgnet rundt.

Der kan også være en ubalance i skjoldbruskkirtlen eller tilstedeværelsen af ​​skjoldbruskkirtelantistoffer.
En dag kan du føle, at du sveder for meget, og en anden dag kan du føle dig kold ved den samme temperatur hele dagen.

Advertisement
Advertisement

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *