Fibromialgie-pyn is uniek

Afrikaans

Fibromialgie-pyn  is uniek vanweë die erns, ingewikkeldheid en verskeie stelsels wat daarby betrokke is. As u fibromialgie het, weet u dat chroniese pyn net een van die vele simptome is wat op enige gegewe tydstip in die fibro-liggaam voorkom.

U kan sien, daar kan verskillende oorsake van ‘n fibromialgie-hoofpyn wees, byvoorbeeld, selfs al is die pyn self op die manier wat ons fibromialgie- pyn noem . Dit maak nie saak of die hoofpyn begin het as gevolg van pyn in die nek of skouer-bors nie, of dit deur die weer voortduur of blootgestel is aan chemiese gifstowwe rondom ons nie. Die pyn is uniek aan fibromialgie.

Die spanning wat ons ly, voel baie dieselfde as ons met fibromialgie-pyn verband hou. Dit maak nie saak of die spanning wat u senuweestelsel aangehou het, uit ‘n negatiewe of positiewe ervaring gekom het nie. Die fibro-liggaam het eenvoudig ‘n moeiliker tyd om die refleks ‘veg of vlug’ te reguleer.

Hierdie konstante spanning op die liggaam veroorsaak ons ​​pyngevoelige stelsel en begin die siklus van chroniese  fibromialgie-pyn . Ons weet dat daar verskillende oorsake is vir die ontwikkeling van fibromialgie en chroniese pyn, fibromialgie, maar ek glo dat baie mense bloot ‘n groter neiging het om fibromialgie te ontwikkel. In werklikheid is daar aangetoon dat meer as 33% van diegene met fibroïede geneties daarvoor geneig is.

Fibromialgie-pyn is uniek

Advertisement

Die pyn en simptome is nooit in een area van die liggaam nie. Dit is beslis nie alles in u “hoofpyn” nie. Dit is nie net in u “bevrore skouer” of “ontstelde bene” nie.

Nee, die  fibromialgie-pyn wat ‘  n fibro-persoon ervaar, is ‘n veelstelsel en dit is die rede waarom ons glo in ‘n veelvlakkige benadering tot ‘n beter lewensgehalte, terwyl ons nie net met fibromialgie leef nie, maar ook met verwante toestande.

Myofasciale pyn is ook gekoppel aan fibromialgie en dit is nie ongewoon om albei te hê nie.

Pyn in u hande of voete? 

Fibromialgie-pyn in die hande en voete

Die ledemate is ‘n algemene gebied vir pyn in fibromialgie . Dit is egter nuttig om te onderskei tussen ander vorme van uiterste pyn.

Advertisement

Artritis en / of senuweepyn word geassosieer met ledemaatpyn, maar fibromialgie-pyn is uniek in die vermoë om te groei en te verswak, maar nie altyd in ooreenstemming met ‘n weerpatroon of stresvlak nie.

Dit kan net gebeur dat u eendag wakker word en dieselfde hand wat gister goed en buigsaam gewerk het, ferm, styf en / of brandend kan wees.

Dit kan moeilik wees om ‘n bril oop te maak, skoene vas te maak of klere aan te trek. Handpyn kan uitstraal na die voorarm en elmboog, waar daar ‘n groter neiging tot sagtheid en pyn is, bloot as gevolg van sag punte in die elmboogstreek.

Snellerpunte om die skouer kan ook pyn op die voorarms en hande uitstraal. U kan rusteloosheid in u hande hê, waar u die behoefte voel om u hande en / of vingers aan te raak of te beweeg.

Probeer  koper-kompressiehandskoene gebruik . Daar is getoon dat die koper wat in kleding en klere gebruik word, pyn verlig; Dit is die moeite werd om te probeer !! Ek gebruik klere, klere en handskoene van koper. Ek dink dit is ‘n goeie belegging vir langdurige gebruik.

Advertisement

Probeer om nie bekommerd te wees as die pyn “groei” nie; Ek weet dit is makliker gesê as gedaan. Maar persoonlik het ek baie jare gelede byna kreupelende handpyn ervaar. Ek kan onthou dat ek met my DC hieroor gesels het, en my toenemende kommer oor die feit dat ek nie my hande kon gebruik soos ek moes nie.

Dit kan eng en ontstellend wees. Dieselfde geld vir pyn in die bene en voete. U sien, elke area van die fibro-liggaam is geneig om absoluut niks te groei en krimp nie … maar veral in die ledemate en / of rondom gewrigte en sagpunte van die fibro-liggaam.

Geassosieerde foto

Koper dra kompressie vir fibro-voetpyn

As gevolg van snellerpunte, vernouende fasciae en / of senuweepyn in die voete, kan u beide die bo- en onderkant van die voete verbrand. Myofascial-vrystelling kan nuttig wees as hierdie pyn te wyte is aan onaktiwiteit of vernouing van sit, lê of te lank in een posisie is; Hierdie tipe werk verskil egter ten opsigte van verdraagsaamheid.
Raadpleeg die skakel “myofascial release release” onderaan hierdie bladsy .

‘N Ander oplossing wat ek gevind het (en gebruik) is  kompressie-enkelmoue van koper . Hierdie  enkel- / enkelmou  pas saggies oor die voet en die koper genees. Dit bied ‘n baie ligte kompressie-ondersteuning vir verminderde voetpyn en verbeterde voetstruktuur.

Advertisement

Het u rustelose bene? Wat van rustelose voete? Daar is verskillende oorsake van rustelose en pynlike bene en voete. Senuwee-verwante pyn, vernouing van fasciae of minerale tekorte kom gereeld voor in fibromialgie.

Fibromialgie pyn in die bolyf

Beeld resultaat vir fibromialgie pyn in die bolyf

Fibro pyn in die bolyf

Ons het ‘n hele artikel hier op die webwerf oor rugpyn en fibromialgie, wat baie vanselfsprekend is. Skapulêre borspyn brandend is een van die mees meedoënlose vorme van  fibromialgie .

Wat van pyn en digtheid in die sleutelbeenarea onder die splitsing? Daar is baie digtheid rondom die sternum, aangesien daar baie snellerpunte rondom die subclavius- en pectoralis-spiere in hierdie gebied is.

Die enigste oorweging sal wees as die pyn van ‘n ander bron as fibromialgie kom. Dit kan moeilik wees om vas te stel, maar as ander toestande uitgesluit word, kan u wed dat fibromialgie en / of miofasciale pyn die oorsaak is.

Advertisement

OPMERKING : ‘n Gevoel van swaarmoedigheid in die borsarea kan ook toegeskryf word aan die chroniese moegheidsindroom en kan gepaard gaan met die onvermoë om lang periodes regop te bly. Wisselende bloeddruk, hartkloppings en ‘n gevoel van digtheid in die bors kom algemeen voor by fibromialgie en  chroniese moegheidsindroom .

Pasop dat u nie die pyn met vlak asemhaling vererger nie. Ek sê gereeld dat mense met chroniese siekte geneig is om oppervlakkig asem te haal en dit kan die digtheid en selfs ‘n gevoel van verstikking in die bors- en nekarea verhoog. As u voor die rekenaar sit of te lank TV kyk, kan u oksels en borsspiere verskerp word.

As u Fibrocystic Breast Disease (FBD) het, kan u pyn en teerheid verhoog of verminder, wat nie met pynlike vlekke geassosieer word nie, maar meer met limfverstopping en vernouing. Hierdie pyn is nou verwant aan spanning of herhalende bewegings in die arms en / of hande.

Dit kan ‘n bietjie beproef en neem om uit te vind wat werk vir u erge fibromialgie-pyn in die bolyf , en selfs as u iets vind wat vandag die pyn sal verlig , werk dit miskien nie die volgende keer nie.

As u byvoorbeeld gereeld massering kry vir u  pyn in fibromialgie , maar u minder en minder verdraagsaam raak vir massering wat eens goed gevoel het, moet u u benadering, tegniek verander of selfs liggaamsmassering vir ‘n periode vermy.

Advertisement

Dit kan gebeur dat wanneer u teruggaan dit weer help. Dit is in elk geval die “aard” van fibromialgie. Groei, gewig verloor, en die simptome se onvoorspelbaarheid kan die vreesaanjaendste wees as u met fibromialgie leef.

Fibromialgie-pyn in die onderlyf
(bene, knieë en heupe)

Beeldresultate vir pyn in die onderlyf van fibromialgie (bene, knieë en heupe)

Fibro pyn in die onderlyf

‘N Ander algemene area vir pyn met fibromialgie is in die bene en knieë. Die interessante ding is dat die eerste ‘pynlike gebiede’ wat dikwels deur ‘n pasiënt veroorsaak word wanneer hy die eerste tekens van fibromialgie onthou, in die kop en bolyf is.

Dit is maklik om te volg op pyn in die bene, waarskynlik as gevolg van die moontlikheid van snellerpunte in die spierlae in die onderlyf.

In die onderste kwadrant van die veselagtige liggaam werk alles nou saam. Die heupbeen is gekoppel aan die beenbeen, byvoorbeeld as dit by pyn en snellerpunte kom as gevolg van insnyding, digtheid en / of miofasciale pyn.
Beide sit en staan ​​vir lang periodes word nie aanbeveel as ons pyn in fibromialgie het nie.

Advertisement

As u ‘n werk het waar u in sit, probeer dan om pouse te neem, wees as moontlik selfgeldend en verwys ook na die “boude-pynpyn” -oefeninge op die  Fibro Fit People-  bladsy op Facebook. (Hierdie is ‘n paar eenvoudige oefeninge tussen sessies om u te help om ‘n groter neiging tot pyn en digtheid te voorkom.

Andersins bekend as “langs mekaar” -oefeninge deur die FG, omdat baie van die dinge wat ons gedurende die dag doen, in ‘n voorwaartse beweging is, soos stap en sit. Die skep van ‘n groter bewegingsreeks is meer geskik vir diegene wat konvensionele verlenging van die liggaam ondervind as gevolg van fibromialgie-pyn en / of ander faktore soos artritis.

‘N Ander oorweging is “daaglikse aktiwiteite (ADL’s)”. ADL’s verskil van gestruktureerde oefening en kan ook ‘n gebied wees waar maklik letsels of verhoogde pyn kan voorkom. Byvoorbeeld, dit voel asof u redelik goed voel en dan moet u neerlê om die bad skoon te maak of die vloer af te slaan.

Skielik besef jy dat hierdie dinge moeiliker is as voorheen. As sommige aktiwiteite of take te moeilik is sonder onnodige spanning, moet ons hulp soek waar moontlik.

Fibromialgie-pyn en hoofpyn

Ons het ‘n volledige artikel oor die hoofpyn en chroniese migraine-bladsy hier. Dit kan een van die swakste pyngebiede wees vir ‘n persoon met fibromialgie. Soos ek wil sê: “Dit is waar ons dink, uitdruk en interaksie met die wêreld rondom ons het.”

Advertisement

As u chroniese hoofpyn of migraine het, weet u pyn. Die potensiaal vir snellerpunte in die boonste rug- / skouerarea kan binne ‘n kort tydjie maklik die rugpyn in ‘n migraine omskep.

Stressors, blootstelling aan gifstowwe in die omgewing, slaapposisie, seisoenale allergieë, voedselallergieë, en pyn in die sinus of kakebeen kan almal die pyn in die veselagtige liggaam vererger tot die punt van verswakking. Weereens, omdat daar niks erger is as om daaraan te dink om in ‘n baan te werk of die eenvoudige dinge in die lewe te geniet as ‘n hoofpyn deur die kop, skedel en gesig inkom en uitstraal nie. Dit maak dit nog moeiliker om ‘n gesprek te voer of om sosiaal te wees.

Aangesien ek sedert ek 9 jaar oud chroniese migraine gehad het, is ek seker dat ek dit kry, en daar is ‘n paar dinge wat ons net nie kan beheer nie. Maar op die hele webwerf fokus ons op die baie veranderlikes wat kan bydra tot hoofpyn en ander areas van fibromialgie-pyn, en die gebiede waar ons meer proaktief kan wees om die erns van die pyn ten minste te verminder of te verminder. ( OPMERKING: Kyk na die skakel oor hoofpyn-artikel hieronder. )

Temperatuurdisregulasie

Fibromialgie kan verskillende oorsake hê, en daar is dikwels wanfunksionering in die hipotalamus, pituïtêre en byniere.
En hoewel vroulike hormone of hul tekort aan temperatuurwanbalanse en warm flitse kan vererger, is dit die daaglikse disregulering van fibromialgie.

Te veel spanning op die byniere kan adrenalienvlakke verhoog, terwyl dit temperatuurgevoeligheid verhoog  
Die endokriene stelsel word ook beïnvloed deur gifstowwe in die omgewing, en blootstelling aan verskillende dinge kan veroorsaak dat die liggaam reageer met temperatuurdisregulering.

Advertisement

U ledemate kan baie koud word tydens of na giftige blootstelling.
Dit is ook die rede waarom mense met fibromialgie dikwels sê dat dit 24/7 met griepsimptome leef.

Daar kan ook ‘n wanbalans in die skildklier wees of die teenwoordigheid van skildklier.
Op ‘n dag voel dit asof u te veel sweet, en op ‘n ander dag kan u die hele dag koud voel by dieselfde temperatuur.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *