10 werklike oorsake van fibromialgie wat u dokter u nooit sal vertel nie

Afrikaans

Daar word beraam dat fibromialgie byna 6 miljoen, of 1 op 50 mense, beïnvloed. Fibromialgie word klassiek gekenmerk deur chroniese pyn, veral spierpyn, moegheid, slaapstoornisse, breinmis of kognitiewe afwykings, depressie en pynlike teer punte in die hele liggaam. Konvensionele medisyne het nog nie die oorsaak van fibromialgie ontbloot nie en bied slegs behandeling van simptome by pynverligters en antidepressante.

Funksionele medisyne kyk daarenteen na die oorsaak van fibromialgie en ander chroniese siektes, behandel die probleem op wortelvlak en maak die pasiënt gesond. As funksionele medisyne-dokter het ek baie pasiënte gehelp om van fibromialgie te herstel. Hieronder is die top tien oorsake van fibromialgie wat ek in my kliniek sien.

10 oorsake van fibromialgie

Gluten onverdraagsaamheid : Gluten is gewild onder meer as 55 siektes en word ook die ‘groot maskerade’ genoem. Die rede hiervoor is dat die meeste simptome van glutenintoleransie nie spysverteringstelsel is nie, maar eerder neurologiese simptome soos pyn, kognitiewe afwykings, slaapstoornisse, gedragsversteurings, moegheid en depressie.

Candida is oorgroei : Candida is ‘n swam of gis, en ‘n baie klein hoeveelheid daarvan leef in u ingewande. Wanneer oorgeproduseer word, breek Candida egter die dermwand af en gaan die bloedstroom binne, wat giftige neweprodukte in u liggaam vrystel wat ‘n verskeidenheid onaangename simptome veroorsaak, soos breinmis, moegheid, spysverteringsprobleme en pyn. Feitlik elkeen van my pasiënte met fibromialgie het Candida-oorgroei.

Skildklier : Meer as die helfte van mense met skildklierprobleme het geen idee dat hulle een het nie, en 90% van hulle het hipotireose of ‘n onderaktiewe skildklier. Dit is belangrik vir u dokter om ses verskillende bloedmerkers na te gaan om te meet hoe u skildklier werk. Dit is noodsaaklik dat u dokter optimale waardes gebruik in plaas van die standaard-verwysingsreeks wanneer u skildklier siekte beoordeel en diagnoseer. As ek die tiroïedvlakke van my pasiënt binne optimale bereik kry, verlig dit gewoonlik hul moegheid, breinmis, slapeloosheid en depressie.

Advertisement

Vitamien tekorte: Magnesium, vitamien D en B12 tekort is die mees algemene vitamien tekort wat ek gesien het by diegene wat gediagnoseer is met fibromialgie. Ek het al verskeie pasiënte gehad wat hul fibromialgie-simptome volledig met magnesium alleen omgekeer het. Die beste manier om magnesium te meet, is vir rooibloedselle (RBC) vlakke magnesium, wat in enige konvensionele laboratorium getoets kan word.

Klein darmbakteriële oorgroei (SIBO) en lekkende derms : Daar is meer bakterieë in ons en dan is daar ons eie selle. As hierdie bakterieë ongebalanseerd raak deur die gebruik van antibiotika of ‘n dieet met ‘n hoë suiker, kan ons ons vermoë verloor om voedingstowwe op te neem en in te neem, veral B12. Gluten kan SIBO en lekkende derms veroorsaak, en SIBO en lekkende derms kan lei tot gluten en ander voedselintoleransies. Dit is ‘n catch-22 en ‘n bose kringloop. U moet die derms eers regmaak by iemand met fibromialgie of ‘n chroniese siekte.

Adrenale moegheid : byniere moegheid is ‘n gevolg van chroniese spanning, hetsy dit werklik of waargeneem word. Chroniese pyn is stresvol vir die byniere, hoewel dit gewoonlik nie die eerste bynierstresor is nie. Die aanvanklike stressor is gewoonlik iets soos voedselintoleransie, candida, kwikvergiftiging, vitamientekort of mikotoksiene. My doel is om die byniere met adaptogene kruie te ondersteun terwyl ons die oorsaak van die spanning opspoor en regstel.

Mikotoksiene : Mikotoksiene is baie giftige stowwe wat deur giftige vorms geproduseer word. Slegs ongeveer 25% van die bevolking dra die gene wat vatbaar is vir die gevolge van mikotoksiene. Konvensionele vormtoetse toets slegs vormspore en toets nie vir mikotoksiene nie. Ek gebruik ‘n mikotoksien urinetoets by my kliniek om te sien of iemand blootgestel is aan giftige vorm.

Kwik-toksisiteit : Ek beveel al my pasiënte aan om ‘n biologiese tandarts te gaan soek en die vulling van kwikamalgam verwyder. Kwik is giftig vir ons liggame en kan deel vorm van die legkaart vir mense met fibromialgie en ander chroniese siektes soos chroniese moegheidsindroom, outo-immuun siektes, neurologiese afwykings en kanker. Ek beveel dan swaarmetaaltoetsing aan met ‘n voor- en na-DMPS-urienuitdagingstoets.

Advertisement

MTHFR-mutasies : Dit is ‘n genetiese toets wat u in enige konvensionele laboratorium kan doen. Hoe meer mutasies u in die MTHFR-geen het, hoe minder is dit vir u moontlik om veral gifstowwe soos kwik en lood te methyl en te ontgift. Hoe meer mutasies u in hierdie geen het, hoe hoër is u vereistes vir metiel-B6, metiel-B12 en foliensuur, sodat u ontgiftingsweë behoorlik kan funksioneer.

Glutathione-tekort : Glutathione, ‘n molekule, is die belangrikste faktor in die ontgiftingstelsel van ons liggaam. Glutathione word in ons liggaam herwin, tensy ons giftige lading te hoog raak, of ons het GSTM1 en GSTP1, die ensieme wat nodig is om glutathion te herwin en te produseer. Die inname van glutathion of sy voorgangers (NAC, alfa-lipoïensuur, melkdistel) help my pasiënte dramaties as hulle moeg is.

Soos u uit die lys hierbo kan sien, is baie van hierdie oorsake onderling verwant, en daar is dikwels nie ‘n enkele oorsaak van fibromialgie of ‘n chroniese siekte nie. Dit is ‘n kombinasie van verskeie of moontlik al die bogenoemde. Aangesien navorsing oor die oorsaak baie ingewikkeld kan wees, beveel ek aan dat u ‘n werkende geneesheer in u omgewing vind om u te help om die oorsaak daarvan te vind. U hoef nie onnodig te ly of u simptome met pynverligters en antidepressante te masker nie. Daar is dokters soos ek wat jou kan help!

Dr. Amy Myers, MD, is ‘n bekende leier op die gebied van funksionele medisyne. Sy het gehelp om duisende mense regoor die wêreld te herstel van chroniese siektes deur haar dieet-gebaseerde program, The Myers Way. Haar boek: The Autoimmune Solution is in Januarie 2015 deur Harper One gepubliseer.

Advertisement
Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *