Fibromialgie en heupfleksorpyn

Afrikaans

Dit is nie ongewoon om heupfleksor probleme of pyn in hierdie omgewing te ervaar terwyl u met fibromialgie leef nie. Die heupe, heupfleksore en laer rug korreleer met fibromialgie-pynones as gevolg van pynlike gebiede rondom die onderrug, baie meer snellerpuntareas en ander toestande wat die omliggende gebiede beïnvloed. 
Die heupfleksor spiere laat jou heupe buigbaar toe.  U val hierdie spiere aan wanneer u u bene beweeg, en dit beteken dat u heupe betrokke is by die meeste bewegings gedurende die gemiddelde dag.

‘N Gesonde persoon sal moontlik nie kan vertel hoe gereeld hulle heupflektore gebruik nie, maar iemand wat met fibromialgie leef wat heupfleksiepyn ervaar, sal meer daarvan bewus wees.

Ek het persoonlik te doen gehad met heupfleksorpyn en later daardie gebiede hernuwe terwyl ek fibro-veilige oefeninge ontwikkel het na my volle histerektomie drie jaar gelede. Ja, ek verstaan ​​dit. Ek sal later in die onderste gedeelte van hierdie artikel meer hieroor nadink.

Alhoewel daar ‘n paar bekende beserings en toestande is wat die heupfleksorpyn kan veroorsaak, kan dit moeilik wees om ‘n direkte oorsaak van daardie pyn by iemand met fibromialgie te identifiseer, anders as die vele daaglikse aktiwiteite waarna ek gereeld verwys.

Ons kan die pyn as nog ‘n simptoom van die gediagnoseerde toestand behandel, of ons kan meer tyd spandeer om ‘n presiese oorsaak van die pyn te bepaal. In elk geval is fibromialgie en heupfleksorpyn dikwels verswak as dit nie doeltreffend en vinnig behandel word nie.

Advertisement

Begrip van ibromialgie en heup Flexor
Pyn 

Heupfleksor pyn word dikwels na verwys as flexor tendonitis. Die pyn van hierdie toestand kom meestal van een of albei van die volgende spiere: illicacus en psoas. Hierdie spiere word dikwels saamgegroepeer as ‘n eenheid wat die illiopsoas genoem word.

Die psoas is verantwoordelik vir baie algemene rug- en beenpyn, want die sittende posisies wat die meeste mense gedurende die dag inneem, veroorsaak dat die spier lank verkort. As u opstaan ​​en weer begin beweeg, wil hierdie spier nie verleng en behoorlik funksioneer nie.

Vir diegene wat fibromialgie het, kan die pyn van ander spiere kom wat die heupe help beweeg. Dit sluit die quadriceps in, hoewel hierdie spiere laer is as die meeste heupfleksore.

Terwyl flexor tendinose wat veroorsaak word deur ‘n besering of ‘n probleem wat nie verband hou met fibromialgie mag fokus op ‘n spesifieke spier of area van die heup nie, kan fibromialgie-pasiënte pyn ervaar in die streek van die liggaam versprei. Die oorsaak van die pyn is dikwels onverklaarbaar, soos gewoonlik die geval met fibromialgie-pyn.

Behandeling van  fibromialgie en Hüftbeugerschmerzen 

‘N Eenvoudige manier om fibromialgie en heupfleksorpyn te voorkom, is om lank in een posisie te sit. Staan op en beweeg gereeld sodat u spiere nie tyd het om in een posisie te bly nie.

Advertisement

U hoor gereeld hoe ek veilige en effektiewe oefening aanbeveel en hoe belangrik dit is om aan ‘n sekere vlak van oefening deel te neem om u liggaam sterker en buigbaarder te hou. Dit is nog ‘n aanbeveling vir heupfleksorpyn.

As alternatief vir die bande en / of om u nek vorentoe te wys, bring ‘n stoel naby u terwyl u op die vloer lê, en steek dan die een been oor die ander en hou vas. Die stoel is ‘n persoon of terapeut wat u help om meer veilig en doeltreffend uit te strek.

Hoe meer u leer hoe om te beweeg en hoe hoeke en oorkompensasie saak maak, hoe makliker is dit om sommige oorsake van spierpyn te voorkom. U kan my op die Fibro Fit People-  bladsy volg om meer maniere te leer waarop u hierdie kwesbare gebiede veilig en saggies kan bewerk. Die video-afdeling wys oefeninge soos my “Side by Side” -oefeninge wat die heupe en onderrug, piriformis en meer versigtig help.

Ek werk ook met vroue wat histerektomie en ander abdominale chirurgie ondergaan het om hierdie kwesbare gebiede sagkens te versterk. Ek was al daar, en ja, dit is moontlik om sterk te voel na ‘n histerektomie terwyl ek met die kompleksiteite van fibromialgie en mede-toestande leef.

Die roete wat ek hierheen lei, kan te eniger tyd goed gedoen word, veral nadat ek gaan sit het.  Ons trek ‘n been (geen skoene) tot net bokant OF onder die knie (dit sal die heupe losmaak) en trek dan die arm aan dieselfde kant en voel hoe die lig van u heupe deur u skuins ligte strek. Hier plaas ek my hak reg bo die knie, nie op die knie nie.

Advertisement

Iets anders as joga, wat ons doen, is om meer oefentegnieke vir fibromialgie te gebruik. Vermy dus om in die knie of die binnekant van die teenoorgestelde been te druk. Die idee is om die beweging op te lig en te rek. 

As u ‘n groot deel van u dag aan u tafel deurbring, belê u in ‘n kantoorstoel wat baie verstelbaar is. Lig die stoel op en laat jou heupe bokant jou knieë rus. Hierdie posisie is gesonder vir u heupfleksore en kan pyn wat veroorsaak word deur die verkorting van hierdie spiere in die tipiese kantoorstoelposisie, uitskakel. U kan ook ‘n staande lessenaar oorweeg wat u in staat stel om u werkruimte maklik te verhoog.

Ek het verlede jaar ‘n staande lessenaar begin gebruik en vind dit baie nuttig; eintlik staan ​​ek nou meer by my lessenaar as wat ek sit. (Opmerking: sommige staande lessenaars kan moeilik wees om op en af ​​op die skouers te beweeg, dus dit kan nodig wees om ‘n staande lessenaar te kry wat elektriese kontroles gebruik om posisies te skuif)

Ly u ook aan lae rugpyn?
As u dit nog nie gedoen het nie, blaai hier onder na onder in die onderrugpyn-artikel en kyk na die Low Back Trax-toestel wat effektief en maklik is om te gebruik !! 

Gereelde gewigsoefeninge en baie sagte strek (veilig gedoen) kan help om hierdie spiere sterk en buigsaam te hou. Weereens, moet u seker wees dat u te veel sit, aangesien dit pogings om effektiewe oefening te kan saboteer.
Baie dankie !! Lisa.

Advertisement
Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *