Navorsers Het Bevind Dat Fibromialgie-Pyn Geassosieer Word Met Rugmurgfunksie

Afrikaans

Volgens ‘n studie met die titel “Langdurige periode van stille vel in fibromialgie wat sentrale sensitisering as ‘n patogenese voorstel” en wat in die vaktydskrif PLOS One gepubliseer is, kan die rugmurgverwerking van disfunksie verantwoordelik wees vir pyn by fibromialgie (FM) pasiënte. .

Fibromialgie word onder ander newe-effekte voorgestel deur wydverspreide chroniese pyn, maar die primêre oorsaak wat verantwoordelik is vir chroniese pyn by FM is nog onduidelik. 

‘N Onlangse studie het getoon dat vir die patogenese van fibromialgie, die versterking van sentrale pyn die sleutel is, die patogenese van FM, ook bekend as “sentrale sensitisering”, ‘n proses is wat gekenmerk word deur verhoogde pyn en behandeling. sensoriese in die rugmurg en brein.

Die tyd vir die stilte van die vel (CSP), ‘n spinale refleks wat deur A-delta kutane afferente behandel word, wat gebruik word om pynbestuur in die sentrale en perifere senuweestelsel te beoordeel, tussen FM-pasiënte en normale gesonde kontroles.

vergelyk deur navorsers. Die getal mense wat geanaliseer is, was 24 fibromialgie-pasiënte (gediagnoseer volgens die 1990 American College of Rheumatology klassifikasiesisteem) en 24 gesonde kontrole van dieselfde ouderdom en geslag. 

Advertisement

Die PSC is geverifieer aan die hand van die abductor pollicis brevis spier, wat teenwoordig is in die hand tussen die pols en die basis van die duim, met behulp van standaard elektrodiagnostiese toerusting, sowel as pasiëntparameters, met statistiese inligting, aantal punte sensitief,

Hierdie resultate dui daarop dat fibromialgie in die sentrale senuweestelsel verband hou met ‘n disfunksie van pynmoduleringsmeganismes. 

Volgens die ondersoekers se studie was daar geen korrelasie tussen PSC en kliniese parameters soos VAS-telling, K-FIQ-telling, ouderdom en lengte nie, wat vrae laat ontstaan ​​oor of PSC gebruik word of nie ondersoek die erns van die siekte. 

In werklikheid merk die navorsers daarop dat meer bewyse nodig is om die verband tussen PSC-parameters en kliniese inligting verder te evalueer.

Die skrywers skryf in hul verslag: “Ten slotte, disfunksie van supraspinale beheer kan verantwoordelik wees vir pyn in FM, wat verdere bewys lewer dat sentrale sensitisering die basis is vir die patogenese van die siekte.”

Advertisement
Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *