Myofascial Smertsyndrom Og Fibromyalgi.

Danish

Myofascial smertsyndrom er en kronisk smerteforstyrrelse. Myofascial smertsyndrom forekommer normalt efter, at en muskel gentagne gange har samlet sig. Det kan være forårsaget af gentagne bevægelser, der bruges i job eller hobbyer eller af muskelspændinger forbundet med stress. Ved myofascial smertsyndrom forårsager pres på ømme punkter i dine muskler (triggerpunkter) smerter i tilsyneladende ikke-relaterede dele af din krop. Dette kaldes refereret smerte.

Årsager

Årsagen til myofascial smertsyndrom er ukendt. Ovenstående skader, dårlige søvnvaner, hektiske levevilkår og depression er imidlertid almindelige underliggende forhold, der kan spille en rolle i at forårsage og forværre myofascial smertsyndrom. Det menes nu, at sådanne risikofaktorer kan føre til ændringer i hjernens evne til korrekt at behandle opfattelsen af ​​smerte.

Ømme områder med stramme muskelfibre kan dannes i musklerne efter skade eller overskydende. Disse følsomme områder kaldes triggerpunkter. Et triggerpunkt i en muskel kan forårsage skader og smerter i enhver del af muskelen. Når denne smerte vedvarer og forværres, kalder læger det myofascial smertesyndrom.

Diagnose af myofascial smertsyndrom

Advertisement

 Læger diagnosticerer myofascial smertsyndrom baseret på områderne muskelsmerter og ømhed under en fysisk undersøgelse. Generelle laboratorieundersøgelser er ofte unødvendige. Der er ingen åbenlyse ændringer (rødme, varme, hævelse osv.) I de medvirkende områder. Manifestationen er den samme som i lignende områder på den anden side af kroppen. Den generaliserede og diffuse involvering af kroppen, der er karakteristisk for fibromyalgi, er ikke til stede.

Fibromyalgi

Fibromyalgi er også kendt som “kronisk udbredt smerte.” Denne type smerter mærkes ofte i alle fire lemmer og i bagagerummet. American College of Rheumatology klassificerer generaliserede kroniske smerter som fibromyalgi, hvis det også ledsages af den endelige eksistens af mindst 11 af de 18 budpunkter (forud identificeret). Disse ømme punkter er områder på 1 centimeter, især muskler, der er meget følsomme over for berøring. Smerten ved de udbudte punkter er lokal, det vil sige, den går ikke ud over selve indgivelsespunktet.

Eksperter har beskrevet musklerne hos fibromyalgi-patienter som “klemmede og klistrede”, og ledene udviser ekstrem bevægelsesområde.

Når man sammenligner fibromyalgi-patienter med patienter med generelle smerter, men ingen ømme punkter, viser forskning, at tilstedeværelsen af ​​meget ømme ømme punkter er forbundet med mere smerter, mere alvorlige symptomer og et mere markant fald i smerter. livskvalitet. Fibromyalgi-patienter klager ofte over træthed, søvnbesvær, hovedpine og humørforstyrrelser.

Advertisement

Forbindelse mellem fibromyalgi og myofascial syndrom

Det er stadig uklart, hvorfor mennesker med MPS ofte udvikler FMS, men et voksende organ med bekræftelse viser, at kroniske smerter hos nogle mennesker kan forstyrre centralnervesystemet, hvilket fører til central sensibilisering. Hvis teorierne er korrekte, kan tidlig behandling af MPS hjælpe med at forhindre MPS.

Central følsomhedssyndromer er en voksende paraplybegivenhed for FMS, MPS og andre tilstande, der involverer central sensibilisering.

Almindelige symptomer

Nogle symptomer forbundet med MPS ligner symptomerne på FMS. Almindelige symptomer er: søvnbesvær, nedsat hukommelse, mild til svær bløddelssmerter, forværring af symptomer på grund af stress, ændringer i vejr og fysisk aktivitet, mystisk svedtendens.

Advertisement

Specifikke symptomer på fibromyalgi.

Allergier og følsomheder, følelse af tyngde på grund af høje niveauer af sensorisk input, episodisk forvirring og forvirring, panikanfald og udmattelse.

Specifikke symptomer på myofascialt syndrom alene

Mystisk kvalme, led eller stød i led, sløret eller dobbelt syn, manglende fornemmelse i ekstremiteterne, begrænset bevægelsesområde i leddene, især kæberne.

Relateret artikel:

Advertisement

Fascia: et skjult stykke fibromyalgi smerter

Forskel mellem fibromyalgi og myofascial syndrom

Som vi har set, er fibromyalgi og myofascial smertsyndrom to meget forskellige problemer. Fibromyalgi er et generaliseret smertesyndrom ledsaget af træthed og muskelfølelse. Disse symptomer   ikke   er   ikke  forbundet med inflammation. Fibromyalgi-behandling er normalt multidisciplinær. For eksempel kan du have brug for mild til fornuftig træning, psykoterapi og antidepressiva. Myofascial smerte er på den anden side tilstanden af ​​musklerne, der opstår, når triggerpunkter forårsager nedsat ydeevne og smerter i blødt væv. Myofascial smertsyndrom drager fordel af behandlinger af fysisk karakter, såsom fysisk medicin og bevægelsesheling med det formål at forbedre postural tilpasning.

Forskning understøtter også brugen af ​​injektioner til at lindre smerter i triggerpunkter. Kun for personer med ømme pletter har behandling med injektioner ikke vist sig at være meget effektiv. Dette er en bemærkelsesværdig forskel mellem fibromyalgi og myofascial smertsyndrom, der er offentliggjort i den medicinske litteratur. Så hvis du overvejer injektioner til myofascial smerte eller fibromyalgi, skal du bede din læge om mere information.

Prognose af myofascial smertsyndrom

Myofascial smertsyndrom kan forsvinde med ideelle behandlingsregimer. Imidlertid har mange patienter med myofascial smertsyndrom haft symptomer i årevis. Resultaterne er bedst, når en omfattende behandlingsmetode ledes af en enkelt læge, der overvåger responsen på forskellige anvendte behandlingsformer.

Advertisement

Hjemmesag til behandling af myofascial smertsyndrom

Hjemme retsmidler inkluderer motion, massage, varme bade og hvile.

Forebyggelse

Selvom myofascial smertsyndrom ikke kan undgås, er det bestemt muligt at undgå de faktorer, der forværrer tilstanden. Dette inkluderer at undgå skader, minimere stress, maksimere søvn og behandle enhver underliggende depression   .

Komplikationer

Problemer med at sove

Tegnene og symptomerne på myofascial smertsyndrom kan gøre det vanskeligt at sove om natten. Du har måske svært ved at finde en behagelig soveposition. Og hvis du bevæger dig om natten, kan du aktivere et triggerpunkt og vågne op.

Advertisement

Fibromyalgi

Nogle undersøgelser antyder, at myofascial smertsyndrom kan sprede sig til fibromyalgi hos nogle mennesker. Fibromyalgi er en kronisk sygdom, der er kendetegnet ved udbredt smerte. Hjerner hos mennesker med fibromyalgi menes at blive mere følsomme over for smertsignaler med tiden. Nogle læger mener, at myofascial smertsyndrom kan spille en rolle i starten af ​​denne proces.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *