Forbindelse mellem fibromyalgi og Menieres sygdom

Danish

Hvad er Menières sygdom?

Menieres sygdom er resultatet af et problem i det indre øre. Patienter lider af svimmelhed, høretab, tinnitus og en følelse af tryk i øret. Det påvirker normalt det ene øre mere end det andet, skønt det i nogle mennesker kan blive et problem i begge ører. 1 ud af 1000 mennesker er ramt af Menieres sygdom. Det er mere almindeligt hos kvinder.

Hvad er symptomerne på Menières sygdom?

  • Fluktuerende hørelse.
  • Vertigo, som er en følelse af bevægelse, ofte en spændende fornemmelse. Generelt forbundet med kvalme / kvalme eller opkast.
  • Tinnitus, der er en ringende eller summende.
  • Tryk i øret.

Det vigtige er, at disse symptomer mødes under et angreb. Angrebet kan vare fra 20 minutter til mange timer. Det er usædvanligt, at et Menieres-angreb varer længere end en dag, selvom det kan føles ustabilt i et par dage. Du kan opleve flere angreb i hurtig rækkefølge over flere dage og derefter have en periode med remission. Nogle gange kan høretab og tinnitus blive permanent.

Hvad forårsager Menieres sygdom?

Den nøjagtige årsag er ukendt. Det indre øres væskerum bliver betændt. Dette kan være relateret til problemer i det område, hvor væske normalt absorberes (endolymfatisk sac). Diagnose af er generelt baseret på historie / historie og udelukker andre årsager til svimmelhed. Der kan udføres en scanning for at udelukke andre årsager til svimmelhed.

Mange patienter med Menières sygdom har også en historie med migræne. En almindelig årsag til tilbagevendende svimmelhed er svimmelhed forbundet med migræne. Den største forskel er tilstedeværelsen af ​​høretab ved Menieres sygdom. Faktisk deler migræne og Menieres sygdom en række symptomer, inklusive kvalme, svimmelhed, pres / smerter og tinnitus. Årsagen til migræne som ved Menières sygdom er ukendt. Andre tilstande, der ofte eksisterer sammen med migræne, inkluderer irritabelt tarmsyndrom, TMJ-dysfunktion (smerter i kæben), fibromyalgi og kronisk træthedssyndrom. Nogle af disse tilstande har også svimmelhed som en af ​​deres egenskaber. Mange patienter, der er blevet nøje afhørt, kan have haft episoder med smerter i hovedet, nakken, øre eller bihuler i fortiden eller nutiden. Derudover har patienter ofte en familiehistorie med ovenstående problemer.

Hvilken behandling kan jeg tage under et angreb?

Under et angreb kan det være en god idé at tage noget for at forhindre kvalme, såsom prochlorperazin (det kan gives som en tablet, der kan placeres under læben, hvilket er nyttigt, hvis kvalme får dig til at kaste op) eller cinnarizine. Stop med at tage medicinen efter angrebet. Langvarig brug af disse medikamenter kan forårsage andre problemer og hjælper muligvis ikke din Meniere. Nogle patienter ser ud til at have stor fordel af prochlorperazin (Stemetil). Disse patienter kan lide af migræneassocieret svimmelhed, hvor prochlorperazin anerkendes som en måde at behandle problemet. Det anbefales dog ikke, at dette tages på lang sigt.

Advertisement

Forebyggelse af svimmelhedsangreb

Livsstilsændringer inkluderer:

  • Reducer dit indtag af salt, koffein og alkohol
  • Reducer / stoppe med at ryge
  • Reducere stress
  • Forøg din træning. Gå en halv time om dagen
  • Det anbefales at forblive godt hydreret. Undersøgelser viste, at drikkevand 35 ml / kg vand om dagen reducerede angreb. Dette svarer til næsten 2,5 liter om dagen for en “gennemsnitlig” 70 kg mand.
  • Mangel på søvn eller overdreven søvn kan fungere som triggere.

Nogle patienter kan drage fordel af øvelser, der giver dem mulighed for at komme sig efter hvert angreb, som beskrevet i afsnittet om vestibulær neuronitis (klik her). Dette er kun praktisk, hvis angrebene er ret deaktiverende og sjældne.

Medicin:

Betahistine er et lægemiddel, der ofte bruges til at hjælpe Menieres-patienter. Øger blodgennemstrømningen omkring det indre øre. Det fungerer ikke i alle tilfælde. Hos nogle mennesker kan diuretika (som bendroflumethiazid) eller betablokkere hjælpe. Hos nogle patienter, hvor der er tegn på migræne eller trækfunktioner (for eksempel smerter i hoved- og nakkeområdet, følsomhed over for lys eller lyd, en historie med migræne eller bilaterale problemer med normal hørelse), er standardbehandlinger til migræne kan være gavnligt. Se venligst her.

Intratympanisk injektion / terapi:

Intratympanisk injektion / terapi kan være meget effektiv. Dette involverer bedøvelse af trommehinden med fløde i 30 minutter efterfulgt af en injektion gennem trommehinden i mellemøret. Derefter skal patienten lægge hovedet ned i 30 minutter. Det ville helt klart være nødvendigt at identificere det ene øre som årsagen til problemet. Brugte medicin inkluderer methylprednisolon, dexamethason eller gentamicin. En eller flere injektioner kan være nødvendig for at opnå kontrol. Succes kan ikke garanteres. Der er potentielle risici, der inkluderer høretab, tinnitus, svimmelhed, perforeret trommehinde og fiasko. Gentamicin er forbundet med en øget risiko for høretab.

Kirurgi:

I nogle tilfælde kan kirurgi overvejes. Disse spænder fra mindre operationer som eyelets til større operationer.

Advertisement

Chauffører med Menières sygdom skal rapportere til Driver and Vehicle Licensing Agency (DVLA). Hvis du har lammende angreb på svimmelhed / svimmelhed uden advarsel, skal du ikke køre bil.

Resumé

En prospektiv neuro-otologisk undersøgelse blev udført med 30 tilfælde af fibrositis syndrom (psykogen gigt, RP) og 30 aldersmæssigt tilpassede normale kontroller og en retrospektiv undersøgelse af 33 tilfælde af Menières sygdom (MS) diagnosticeret og fulgt, undersøgt mellem 1965 og 1982. Resultaterne viste: sensoriskural høretab ved lave frekvenser i alle tidlige stadier af MD og i 10/30 af PR; hyperacusis (smerter tærskelværdi under 100 dBHL bilateralt for alle frekvenser) uden andet tegn på rekruttering i 73,3% af PR’er og i 3/4 af DM tilfælde, hvor det blev målt (ubehag eller svimmelhed pga. støj blev observeret retrospektivt i 16/33 af MD-stadier); hyperresponsivitet af perrotatorisk nystagmus i 53,3% af PR’er uden perifere neurologiske eller vestibulære læsioner og,

Fibromyalgi syndrom (FMS) er et kronisk smertesyndrom, der er karakteriseret ved diffus muskelsmerter, mangel på søvn og træthed af ukendt etiologi og begrænsede behandlingsmuligheder. Den estimerede forekomst af FMS i den generelle befolkning varierer globalt mellem ca. 2% og 11%, afhængig af befolkningen. [1], [2]   Udbredelsen er højere hos kvinder end hos mænd (9: 1) og stiger med alderen. [to] FMS er ofte ledsaget af ikke-specifikke symptomer og komorbiditeter, såsom hukommelses- og koncentrationsproblemer, søvnforstyrrelser, mavesmerter, depressive symptomer og hovedpine, og lidelser såsom irritabelt tarmsyndrom, kronisk træthedssyndrom, cystitis interstitial og temporomandibular lidelse. Flere faktorer, såsom genetiske faktorer, substans P, serotonin, hypothalamic-hypofyse-binyre-akse, metabolisk dysfunktion, reaktive iltarter og reaktive nitrogenprøver viste sig at være relateret til patofysiologien af ​​FMS. Oxidativt stress antages at være afgørende i patofysiologien af ​​FMS. [3. 4]

Molekyler, der accepterer elektroner, kaldes frie radikaler i biologiske systemer. [5]   De aktive oxygenderivater af disse frie radikaler kaldes også oxidanter. Nogle undersøgelser har undersøgt rollen som frie radikaler i etiologien af ​​diabetes mellitus, iskæmi-reperfusionsskader, kræft, aldring og muskelsygdomme på grund af deres skadelige egenskaber. [6]

Oxidativt stress bestemmes ved at måle plasmakoncentrationerne af lipidperoxid (LPO) og carbonylprotein og også antioxidantparametre såsom katalase (CAT), glutathionperoxidase (GPx) og glutathionreduktase (GR). [5], [6]   Tidligere undersøgelser har undersøgt rollen som oxidativ stress hos patienter med FMS og har vist modstridende resultater. Oxidativt stress og nitrogenoxid (NO) er involveret i patofysiologien af ​​FMS. [1], [2], [3], [4]   Denne undersøgelse undersøgte rollen som oxidative stressmarkører i forbindelse med sygdomsgraden og audiologiske klager hos patienter med FMS.

Advertisement

Denne prospektive og tværsnitsundersøgelse omfattede 44 patienter (42 kvinder og 2 mænd), der var i alderen 21 til 68 år og diagnosticeret med FMS i klinikken for fysisk medicin og rehabilitering, i henhold til kriterierne fra American College of Reumatologi fra 2010. Kontrolgruppen bestod af 44 raske frivillige (39 kvinder og 5 mænd). Alvorligheden af ​​FMS i studiegruppen blev påvist ved hjælp af FI-formularerne (Fibromyalgi Impact Questionnaire), som indeholder 10 selvadministrerede instrumenter, der dækker fysisk funktion, arbejdsstatus, depression, angst, søvn, smerter , stivhed, træthed og velvære. . En visuel analog skala (VAS: 0 = ingen smerter til 10 = værste smerter) blev anvendt til at måle smerteresultatet. Alder blev registreret, køn og kropsmasseindeks (BMI) i begge grupper. Deltagerne blev spurgt om balanceforstyrrelser, svimmelhed, tinnitus,

Serumniveauer af myeloperoxidase (MPO), superoxid dismutase (SOD), GPx, NO og malondialdehyd (MDA) blev målt i alle deltagere. Tympanogram, stapedial akustisk refleks, tubal restfunktionstest, ren tone audiometri og tale audiometri (inklusive høje frekvenser) blev evalueret i audiologiklinikken. De med kronisk inflammatorisk sygdom, malignitet og infektion blev udelukket fra undersøgelsen.

Spørgeskema til virkning af fibromyalgi

For at evaluere den funktionelle status for patienterne, udviklingen af ​​sygdommen og resultaterne blev der anvendt FIQ, hvis tyrkiske gyldighedsundersøgelse blev udført af Sarmer   et al  . [7]   Det er den skala, der bruges til at overvåge forholdene og resultaterne hos patienter med FMS. Det første emne består af 10 spørgsmål af Likert-typen. I det andet og tredje punkt anmodes det om at markere dagene for at muliggøre bestemmelse af “udsættelse for sygdomme” og “fravær fra arbejde”. De opnåede scoringer er tilpasset 10. De resterende syv spørgsmål er baseret på markering af de tilsvarende punkter på den ækvivalente visuelle skala. Scoringsintervallet er 0-100. Høj score viser alvorlig sygdom.

Måling af oxidative / antioxidantmarkører

Advertisement

Venøse blodprøver blev opnået fra det antecubital område ved hjælp af phlebotomy. Når først disse prøver fik koaguleret, blev de centrifugeret i 10 minutter ved 3000 g. Seraen blev adskilt og opbevaret ved -80 ° C indtil analyse.

Serumlipidperoxidationskoncentrationen (total MDA) blev bestemt som beskrevet af Ohkawa   et al  . med små ændringer. MDA-resultaterne blev udtrykt i nanomoler pr. Ml (nmol / ml). [8]

SOD-aktivitet blev bestemt som beskrevet af Beyer og Fridovich. Denne metode bruger xanthin og xanthine oxidase til at generere superoxidradikaler, som reagerer med 2- (4-iodophenyl) -3- (4-nitrophenol-s-phenyltetrazoliumchlorid) til dannelse af et rødt formazanfarvestof. SOD-aktivitet måles derefter ved graden af ​​inhibering af denne reaktion. [9]

MPO-aktivitet blev bestemt ved en modifikation af O-dianisidin-metoden. Prøveblandingen, i en kuvette med en længde på 1 cm, indeholdt 0,3 ml 0,1 M phosphatpuffer (pH 6,0), 0,3 ml hydrogenperoxid (H  2  O  2  ). 0,01 M, 0,5 ml 0,02 M O-dianisidin (frisk) i deioniseret vand og 10 μL serum i et slutvolumen på 3 ml. Serum blev tilsat sidst, og ændringen i absorbans ved 460 nm blev overvåget i 10 minutter. Alle målinger blev udført i duplikat. En enhed af MPO er defineret som en, der giver en stigning i absorbansen på 0,001 / min, og den specifikke aktivitet er angivet som U / ml. [10]

Beutler-metoden blev anvendt til at måle glutathionperoxidase (GSH-Px) aktivitet. Rollen af GSH-Px er at katalysere oxidationen af reduceret glutathion (GSH) til oxideret glutathion (GSSG) ved hjælp af H  2  O  2  . I nærvær af H  2  O  2   med t-butylhydroperoxid, er dannet af GSH-Px GSSG reduceres til GSH ved hjælp af GR og NADPH. GSH-Px-aktivitet bestemmes ved aflæsning af absorbansforskellen spektrofotometrisk ved 340 nm under oxidationen af ​​NADPH til NADP. [elleve]

Advertisement

NO-produktion blev kvantificeret ved måling af nitrit, et stabilt slutprodukt af NO-oxidation. Kort fortalt blev nitritproduktion bestemt ved at blande 50 ul af analysebufferen med 50 ul 1,5% Griess sulfanilamidreagens i 1 M HCI plus 0,15% N- (1-naphthyl) ethylendiamindihydrochlorid i vand. destilleret (v / v). Efter 10 minutters inkubation ved stuetemperatur blev absorbansen ved 540 nm bestemt, og nitritkoncentrationer blev beregnet ud fra natriumnitrit-standardkurven. [12]   Alle parametre blev beregnet i henhold til de standardkurvegrafer, der blev kørt.

Inventariet over svimmelhedsvanskeligheder

DHI bruges i klinisk arbejde og forskning til at vurdere påvirkningen af ​​svimmelhed på livskvaliteten. Spørgeskemaet til selvrapport blev oprindeligt designet til at kvantificere handicapeffekten af ​​svimmelhed pålagt af en vestibular systemsygdom, men er også blevet brugt til personer med svimmelhed af anden oprindelse. DHI indeholder 25 poster, og en total score (0-100 point) opnås ved at tilføje svarene fra ordinær skala; højere score indikerer mere alvorlig handicap. Skalaen blev udviklet til at fange forskellige underdomæner med selvopfattet handicap og omfatter 7 fysiske, 9 funktionelle og 9 følelsesmæssige spørgsmål. [13]

Audiologisk evaluering

Tympanogram, akustisk omrøringsrefleks og Toynbee og Valsalva-manøvrer blev anvendt ved hjælp af Interacoustics AZ 26 impedansmåler (226 Hz, Interacoustics, DK-5610 Assens, Danmark) for deltagerne. Rene tale- og tale audiometri test blev udført med Interacoustics AC40 Pure Tone audiometer. Tympanometriske resultater blev klassificeret som type A, B eller C. tympanogrammer. Akustiske reflekser blev registreret og evalueret samtidigt. Evalueringer blev foretaget med 250 Hz og 12.000 Hz intervaller i den rene lydtest. For hvert sæt forsøg blev gennemsnitlige luft- og knogledningsværdier beregnet ved hver frekvensværdi for begge grupper.

Advertisement

Patienter blev udelukket, hvis de havde haft en systemisk eller kronisk sygdom, kronisk brug af medicin, en historie med øresygdom, en familiehistorie med høretab tidligt, høretab på grund af andre årsager eller en historie med -Risk af udsættelse for støj eller terapi med ototoksiske stoffer.

statistisk analyse

Til dataanalyse blev IBM SPSS-softwaren til Windows, version 21.0 (IBM Corporation, NY, USA) brugt. Beskrivende data blev præsenteret som middelværdi ± standardafvigelse og gennemsnitskarakter. T- testen   blev brugt til at analysere normalt distribuerede data; Mann-Whitney U-testen blev brugt til at analysere de unormalt distribuerede data. Spearmans korrelationsanalyse blev brugt til at analysere korrelationsniveauerne mellem variablerne. Kohærensen af ​​variablerne til normalisering (normalitet) blev analyseret ved anvendelse af Kolmogorov-Smirnov-testen. P   <0,05 blev betragtet som statistisk signifikant. Undersøgelsen blev godkendt af det regionale etiske udvalg (nr: 147) i henhold til kriterierne for medicinsk forskning og Helsinki.

Beskrivende data for FMS og kontrolgrupper er sammenfattet i [Tabel 1]. FMS-gruppen bestod af 44 patienter i alderen 21 til 68 år (42 ± 10 år). Af disse 44 patienter var 42 patienter (95,5%) kvinder og 2 mænd. Middelværdien af ​​VAS var 5,5 ± 1,1 cm, den gennemsnitlige BMI var 29,9 ± 8,3 kg / m  2  og FIQ-værdien var 60,6 ± 10,6. Den gennemsnitlige samlede score for DHI var 24,6 ± 23,7, den emotionelle score var 5,6 ± 6,9, den funktionelle score var 9,5 ± 9,9 og den fysiske score var 9,6 ± 8,3 [Tabel 1].

de to grupper var   ens i alder (  P   = 0,24), køn (  P = 0,40) og vægtfordeling (  P   = 0,6). Hyppigheden af ​​tinnitus (63,6%), svimmelhed (84%), ubalance (61,3%) og høreproblemer (45,4%) var signifikant højere i FMS-gruppen (  P   = 0,00 /  P   = 0,01 /  P   = 0,01 /  P   = 0,00). Forekomsten af ​​audiologisk evaluering af tinnitus, svimmelhed, balanceproblemer og høreproblemer var henholdsvis 27,2%, 29,5%, 13,6% og 13,6% i kontrolgruppen. Alle underenheder (følelsesmæssig, funktionel, fysisk) og DHI-total score var signifikant højere (  P   = 0,00 / P   = 0,00 /  P   = 0,01 / P  = 0,01) i FMS-gruppen Resultaterne af oxidant-antioxidantparametre i FMS-gruppen er sammenfattet i [Tabel 2]. Det blev fundet, at en antioxidant GPx og oxidantparametre, såsom NO og MDA, var signifikant højere i FMS-gruppen (  P   = 0,00 / 0,02 / 0,02) [figur 1] a, [figur 1] b, [figur 1] c. Der blev fundet en positiv korrelation mellem SOD og klagen over ubalance (  r   = 0,49 /  P   = 0,04). Laboratorieværdier var ikke forbundet med VAS- og FIQ-værdier. Der blev fundet en positiv korrelation mellem BMI- og NO-værdierne (  r   = 0,278 /  P  = 0,01)
Hørselsevalueringer ved frekvenser mellem 250 og 12.000 Hz viste en signifikant forskel mellem de to grupper (høje høringsfrekvenser i FMS-gruppen) i audiometri. Der blev ikke fundet nogen signifikante forskelle mellem de to grupper med hensyn til tilstedeværelsen af ​​stabiloakustisk refleks, intraauralt tryk og overensstemmelse (  P  = 0,18 / 0,33 / 0,41) i tympanogrammet. Tympanogramresultaterne fra patienterne blev evalueret som normal type A.

Advertisement

FMS er gigtvævsreumatisme karakteriseret ved kronisk generaliseret muskuloskeletalsmerte. Neuroaudiologiske symptomer relateret til central sensibilisering ses ofte hos patienter med FMS. Rollen af ​​oxidativ stress i etiopatogenesen af ​​sygdommen er ikke belyst.

En generel beskrivelse af oxidativ stress er, at balancen mellem oxidant og antioxidant fører til potentiel celleskade på grund af en ændring i pro-oxidantens retning. [5]   Evalueringen af ​​forbruget af antioxidanter, faldet i mængden af ​​antioxidanter eller stigningen i mængden af ​​deres metabolitter bruges derfor som biomarkører for oxidativ stress. [5], [6], [14], [15]

Oxidativt stress bestemmes generelt ved at måle niveauerne af forskellige enzymer, såsom MDA som slutprodukt af lipidperoxidation, 8-hydroxy-2′-deoxyguanosin som en indikator på DNA-skade, proteinoxidation, SOD, GPx, CAT, Glutathione -S-overførsel, GR og nogle antioxidanter, herunder alfa-tocopherol, ascorbinsyre, glutathion, ubiquinon og cystein. [14], [15]

FMS er en enhed med flere komorbiditeter snarere end en enkelt lidelse. Almindelige symptomer på FMS inkluderer søvnforstyrrelser, affektive lidelser, kronisk udbredt smerte og træthed. Patofysiologien af ​​FMS er endnu ikke belyst, og der er ingen behandling tilgængelig for at lindre alle symptomer. [16], [17]

Mange neuroaudiologiske klager, såsom svimmelhed, tinnitus, høretab og svimmelhed, observeres ofte hos patienter med FMS i forbindelse med sygdommens sværhedsgrad. Disse symptomer forklares ved en central overfølsomhed og en dysregulering af nervesystemet, hvilket forårsager en ændring i opfattelsen. Et lille antal studier viste, at audiologiske klager ikke var korreleret med objektive fund. [18], [19], [20]  Audiologiske klager antages at udvikle sig på grund af unormal præsentation af indre eller eksterne cirkulationsstimuleringer på grund af neurale disintegration, hændelser relateret til neurale mediatorer eller FMS-relateret systemisk dysregulering. I FMS observeres ikke kun smerter, men også ændringer i opfattelse og andre sensoriske stimuli og propriosceptive lidelser. [21], [22], [23]   Rosenhall   et al  . [22]   viste, at hyppigheden af ​​svimmelhed / svimmelhed og sensorisk høretab var henholdsvis 72% og 15% hos patienter med FMS. I den nuværende undersøgelse viste det sig, at forekomsten af ​​svimmelhed var høj med en frekvens på 84% i FMS-gruppen.

Advertisement

FM-patienter har generelt postural ustabilitet og ubalance, smerter, muskelsvaghed, triggerpunkter i de nedre ekstremiteter, kognitive problemer, depression og søvnforstyrrelser. [19], [24], [25]   På trods af en normal neurologisk undersøgelse kan der observeres dynamiske objektive posturale sensoriske mangler ved posturografi. [20], [26], [27] Balanceøvelse og kognitiv terapi skal anvendes sammen hos disse patienter. Hyppigheden af ​​klager over ubalance viste sig at være 61,3% i den nuværende undersøgelse. Der blev fundet en positiv sammenhæng mellem ubalance og antioxidantaktivitet. Når intensiteten af ​​ubalancen øges, øges antioxidantaktiviteten. Vi kan sige, at antioxidantaktivitet spiller en beskyttende rolle i kroppens balance. Der blev ikke fundet nogen sammenhæng mellem andre audiologiske karakteristika og oxidative stressmarkører.

Fatima   et al  . [28]   rapporterede, at niveauer af oxidativ stressmarkør var høje, og antioxidantmarkørniveauer var lave hos patienter med FMS. Der blev fundet en positiv sammenhæng mellem OLP- og proteinkarbonylniveauer og sygdommens sværhedsgrad. Ranzolin   et al  . [29]   observerede forhøjede serum interleukin-10 (antiinflammatoriske) niveauer hos FM-patienter sammenlignet med kontrolgruppen. De fandt ingen oxidative markører korreleret med sygdommens sværhedsgrad. Toker   et al  . [30]  fandt, at MDA-niveauer var signifikant højere hos FMS-patienter og var positivt korreleret med den samlede sundhedsresultat. La Rubia   et al  . [31]  fandt høje niveauer af oxidativ DNA-skade og proteinkulstofindhold og lave aktiviteter af antioxidantenszymer, SOD, GPx og CAT hos patienter med FMS.

I den nuværende undersøgelse viste aktiviteterne af antioxidanter og oxidative enzymer sig at være høje i FMS-gruppen uanset sværhedsgraden af ​​sygdommen (VAS, FIQ). Antioxidantens enzymers aktiviteter antages at stige som svar på øget aktivitet af oxidativ stress. [32], [33], [34], [35]   Dette kan skyldes aktiveringen af ​​transkriptionsfaktor 2 svarende til nukleær faktor (afledt af erythroid 2), som aktiveres under betingelser med oxidativ stress og inducerer en antioxidantrespons. elementer. [36], [37], [38] De oxidative markører korrelerede ikke med sværhedsgraden af ​​sygdommen, men nogle parametre (SOD-balance) var forbundet med audiologisk ubehag. Derfor steg klagen over ubalance med en stigning i niveauerne af SOD (antioxidanter). Derudover blev der fundet en positiv sammenhæng mellem BMI og NO (oxidant), hvilket understøttede det høje oxidative stress hos overvægtige individer. Høj oxidativ stress påvirker også negativt FMS-patienters helbred gennem oxidation af DNA og proteiner. [36] I   henhold til den aktuelle litteratur er proinflammatoriske cytokiner og inflammatoriske markører høje hos overvægtige individer. [37]

Symptomer forbundet med det indre øre, såsom tinnitus, høretab, svimmelhed og svimmelhed, hænger sammen med sygdomme i NO / ONOO-cyklussen. Disse cyklusafbrydende midler har vist sig at være fordelagtige ved behandling af tinnitus og beslægtede tilstande. [38], [39]   Güçlütürk   et al  . [39]   og Tsai   et al  . [40]   viste, at oxidativt stress kunne bidrage til patogenesen af ​​godartet progressiv positionsvink. Endvidere har Raponi   et al  . [41]   observerede en betydelig forbedring hos patienter med Menières sygdom behandlet med antioxidanter sammenlignet med andre behandlinger. [41], [42] Vi fandt, at antioxidantparameteren (SOD) var positivt proportional med klagen over ubalance.

Undersøgelsesbegrænsning

Advertisement

Vi skal forklare, hvorfor der ikke var nogen sammenhæng mellem sværhedsindekserne og de oxidative stressmarkører til trods for at man observerede en generel forskel i de to grupper. Vores studiegruppe bestod af patienter i et bredt aldersområde (21-68 år). Vi ved, at oxidativ stress stiger med alderen. Dette kan have påvirket resultaterne af undersøgelsen.

Ifølge vores undersøgelse har patienter med SF høje niveauer af oxidative stressmarkører (GPx, NO og MDA), meget hyppige audiologiske symptomer med høje høringsfrekvenser i audiometri og uafhængigt af sygdommens alvorlighed. Balanceklagen var positivt relateret til SOD-niveauer. Antioxidantbehandling kan anvendes i fremtiden til behandling af FM-patienter med audiologiske klager

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *