Fibromyalgismerter Kan Være Forbundet Med Dysfunktion I Rygmarven, Fandt Forskerne

Danish

Ifølge en undersøgelse med titlen “Forlænget periode med lydløs hud i fibromyalgi, der foreslår central sensibilisering som en patogenese” og offentliggjort i tidsskriftet PLOS One, kan rygmarvsbehandlingsdysfunktion være ansvarlig for smerter i fibromyalgi (FM) patienter. .

Blandt andre bivirkninger er fibromyalgi repræsenteret af udbredt kronisk smerte, men den primære årsag, der er ansvarlig for kronisk smerte i FM, er stadig uklar. 

En nylig undersøgelse viste, at for patogenesen af ​​fibromyalgi er amplificering af central smerte nøglen, patogenesen af ​​FM, også kendt som “central sensibilisering”, er en proces, der er karakteriseret ved øget smerte og behandling. sensorisk i rygmarven og hjernen.

Hudstilladelsesperioden (CSP), en rygmarvsrefleks, som er intermederet med A-delta-kutane afferenter, der bruges til at vurdere smertehåndtering i det centrale og perifere nervesystem, mellem FM-patienter og normale sunde kontroller.

sammenlignet af forskere. Antallet af mennesker, der blev analyseret, var 24 fibromyalgipatienter (diagnosticeret ifølge klassifikationssystemet American College of Rheumatology fra 1990) og 24 raske kontroller af samme alder og køn. 

Advertisement

PSC blev verificeret fra abductor pollicis brevis muskel, der er til stede i hånden mellem håndleddet og basen af ​​tommelfingeren ved anvendelse af standardelektrodiagnostisk udstyr såvel som patientparametre inklusive statistisk information, antal point følsom,

Disse resultater antyder, at fibromyalgi i centralnervesystemet er relateret til en dysfunktion af smertemodulationsmekanismer. 

Ifølge undersøgernes undersøgelse var der endvidere ingen sammenhæng mellem PSC og kliniske parametre såsom VAS-score, K-FIQ-score, alder og højde, hvilket rejste spørgsmål om, hvorvidt PSC bruges til eller ej undersøge sværhedsgraden af ​​sygdommen. 

Faktisk bemærker forskerne, at der er behov for mere bevis for yderligere at evaluere forholdet mellem PSC-parametre og klinisk information.

Forfatterne skriver i deres rapport: “Afslutningsvis kan supraspinal kontrolfunktion være ansvarlig for smerter i FM, hvilket giver yderligere bevis for, at central sensibilisering er grundlaget for patogenesen af ​​sygdommen.”

Advertisement
Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *